Hur ofta tänker ni på vad ni dricker? Varför spenderar vi så många kvällar och nätter med att konsumera dryck i gott sällskap enbart för den berusande och avslappnande effekten? Är vi så totalt likgiltiga inför de alkoholhaltiga drycker vi intar att dess ursprung, utseende och till och med dryckens särpräglade smak åsidosätts för stundens berusning?
Vi är till exempel intresserade av ett öls färg, en whiskys lukt, eller ett specifikt vin med dess unika smak. Vi vill göra något mer av vår gemensamma dryckeskultur och vardag genom att på ett prestigelöst sätt skriva om de saker vi tycker är intressanta inom den här världen - vad som gör olika sorter av öl, vin och whisky unika och inte bara till flaskor i mängden med 'coola' etiketter som man enbart konsumerar för konsumerandets skull. Hur brygger man öl? Hur producerar man ett Rosévin? Vad vet vi om dryckernas ursprung när vi till slut får den frågan?
All fakta känns mastig och komplicerad till en början, vi vet inte om vi har något mål - men vi vill försöka beskriva vägen dit. Vi kommer att ge oss på detta genom att löst och ledigt redogöra för de drycker vi avnjuter, att ge en kortare beskrivning av det vi för tillfället dricker.
/Andreas & Daniel
fredag, april 28, 2006
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Roligt att skumma bakåt i tiden... Miller är öl som de flesta ölbloggar inte går in och beskriver med samma entusiasm som ni! Bra sida!
SvaraRadera