måndag, mars 23, 2009

Goose Island Bourbon County Stout


Typ: Imperial Stout (ekfatslagrad)
Bryggeri: Goose Island
Ursprung: USA
Utseende: Svart, svagt skum.
Volymprocent: 13%
Format: Flaska 355 ml

En Imperial Stout som är extremt hypad, extremt stark och lagrad på ekfat verkar ligga rätt i tiden, om tiden var förra julen. Jag ligger lite efter och hoppar på tåget först nu när jag öppnar en flaska för att se om den är värd att räknas bland det bästa jag druckit, som så många andra verkar tycka.

Det doftar starkt av sött ekfat, det är en tjock fuktig doft som skulle vara mer väntad hos en whisky än en öl. Vätskan är också tjock och trögflytande och smakar mycket av ekfat med en hel hög av enbär, choklad och kaffe. Eftersmaken är lång och stark. Det här är kraftfullt och riktigt riktigt bra. Bättre än Weasel men sämre än Kaggen och kanske näst bäst i stilen.

1 kommentar:

  1. Nordstan, Lilla Klädpressaregatan, GÖTEBORG 1 st

    Jaha. Hojta till om du ser den igen någonstans!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.