torsdag, september 25, 2008

Brooklyn Oktoberfest Beer


Typ: Märzen/Oktober
Bryggeri: Brooklyn Brewery
Ursprung: Brooklyn, USA
Utseende: Röd, klar, bärnsten
Volymprocent: 5,5%
Format: Flaska 355 ml
Konsumerades: Sjöstaden, torsdagen den 25:e september kl. 18:10

Vi firar den heliga lönedagen med en till oktoberfest-öl. Den här gången är det från Brooklyn Brewery som faktiskt gör sitt första besök här på Skumgardiner. Därför är det nog lika bra att bryggeriet får en liten presentation innan vi går in på ölen.

Associated Press-korrespondenten Steve Hindy tillbringade sex år i mellanöstern i olika länder som ofta hade det gemensamt att alkohol var strängt förbjudet. Så därför lärde han sig helt enkelt att brygga egen öl. En man i min smak, helt klart. När han 1987 kom hem så startade han ihop med kamraten Tom Potter bryggeriet i New York. Från början bryggdes ölen på annan plats på licens, men numera har man ett eget bryggeri i Williamsburg utanför NY och där brygger man idag nästan 20 olika sorters öl. Brooklyn Lager är en av mina nya favoriter inom lagern faktiskt. Men jag vet inte om det är smaken eller Debasers uteservering som har gjort den till det.

Nåja, Oktoberfest Beer då. Den är god, ganska lik Sam Adams version av öltypen fast kanske utan rostsmaken. Den här är lite mer brödig i smaken. Och än så länge är det årets snabbaste oktoberöl. I hur snabbt den slinker ner alltså - väldigt lättdrucken. Den har också det där lite sträva i beskan som Brooklyn Lager också har. Det där sträva är en av anledningarna till att jag gillar lagern och det funkar ganska bra här också. Inte perfekt, men den gick snabbt ner. Lite för snabbt. Nu vill jag ju ha mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.