torsdag, september 11, 2008

Murphy's Irish Stout

Typ: Stout
Bryggeri: Inbev UK, under insyn av Murphy Brewery Ireland
Ursprung: Luton / Irland
Utseende: Mörkt!
Volymprocent: 3,5%
Format: Burk 500 ml
Konsumerades: Stureby, den 11:e september kl. 23:50


Använde nog fel glas för det här. Det blev fel. Jag skulle läst instruktionerna på burken först. Då hade jag vetat att det ska hällas upp med "one smooth action". Och det ryms helt enkelt inte 500 ml i ett glas som det står 40 cl på. Aja. Det är 3,5%. Det är en nödraket, folköl, punkbärs. Fast med lite klass ändå. Det är ju inte en vanlig Åååååbro eller ännu sunkigare Millenium Öl 3,5. De sistnämnda hymlar ju iofs inte vad som är i förpackningen.


Skummet är lite trevligare på den här upphällningen, fast fortfarande lite för stora bubblor. Man vill ju ha en knivskarp linje mellan skum och öl. Måste medge att den är helt ok nu. Men som sagt, skummet skulle kunna vara lite mer "smooth". Också här drivs ölet av en gaspatron. Ska försöka hitta nån tutorial på hur det där funkar. Den sitter ju liksom inte fast i kapsylen eller så. Måste utlösas pga tryckförändring eller så. Jag kommer häda nu, men det smakar ganska likt Guiness. Kan det vara så att det licensbryggs under annat namn för en annan marknad? Det finns det ju dock ingen logisk förklaring till varför det skulle vara så. Men å andra sidan är ju Bulmers Original Vintage Cider från Irland omdöpt till Magners Original Irish Cider när det säljs utanför den lilla gröna ön. Detta pga att det tydligen säljs en cider i England som heter just Bulmers Origina... Men vänta nu. De har alltså snott namnet rakt av och kommer undan med det. Förtryck á la imperialism..? Skitsamma, det är Murphy's jag dricker.

Det rinner ner väldigt lätt, och det är faktiskt smooth som fan. Den lilla stoutkicken kommer som ett paket på posten, men är ganska väl avvägd och ställer aldrig till problem. Och det är nog så att jag föredrar Murphy's nödraket före Guiness. Det är ju ändå mer i burken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.